Tosti met roodbaars en grote garnalen (fase 2)

Tosti met roodbaars en grote garnalen (fase 2)

Ingrediënten 

 130 g toast brood (= 2 porties)
 150 g roodbaarshaasje
 100 g gekookte grote garnalen
 ¼ kropsla
 80 g lichte zure room (≥15% vet)
 60 g belegen kaas 30+(=2 sneetjes)
 50 g zeekraal
 1 tomaat
 2 lente-ui
 peper & zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180°.

2

Plaats een kom met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de zeekraal toe en laat 2 min. koken. Neem de kom van het vuur en plaats 30 seconden onder koud stromend water om af te koelen. Giet de zeekraal in een zeef en hou opzij.

3

Was ondertussen de salade en versnipper de lente-uitjes. Hou wat lente-ui apart voor de salade-mengeling. Kuis de tomaat en snijd in schijven.

4

Snijd de roodbaars en de grote garnalen in stukken van ½ cm en plaats in een kom. Meng 2 afgestreken soeplepels lichte zure room eronder, voeg de lente-ui toe en kruid met peper en zout.

5

Leg beide helften van het toast brood open op het werkblad en beleg elk met ½ sneetje belegen kaas. Verdeel het mengsel van vis en zure room over de twee porties en plaats de andere helft er bovenop.

6

Plaats in de oven voor 15 minuten.

7

Meng de salade, de zeekraal en wat lente-ui onder elkaar, voeg een scheut olijfolie toe en kruid met peper en zout.

8

Serveer:
Haal uit de oven en leg op een bord. Werk af met een handvol salademengeling en een paar sneetjes tomaat.

Ingredienten

 130 g toast brood (= 2 porties)
 150 g roodbaarshaasje
 100 g gekookte grote garnalen
 ¼ kropsla
 80 g lichte zure room (≥15% vet)
 60 g belegen kaas 30+(=2 sneetjes)
 50 g zeekraal
 1 tomaat
 2 lente-ui
 peper & zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180°.

2

Plaats een kom met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de zeekraal toe en laat 2 min. koken. Neem de kom van het vuur en plaats 30 seconden onder koud stromend water om af te koelen. Giet de zeekraal in een zeef en hou opzij.

3

Was ondertussen de salade en versnipper de lente-uitjes. Hou wat lente-ui apart voor de salade-mengeling. Kuis de tomaat en snijd in schijven.

4

Snijd de roodbaars en de grote garnalen in stukken van ½ cm en plaats in een kom. Meng 2 afgestreken soeplepels lichte zure room eronder, voeg de lente-ui toe en kruid met peper en zout.

5

Leg beide helften van het toast brood open op het werkblad en beleg elk met ½ sneetje belegen kaas. Verdeel het mengsel van vis en zure room over de twee porties en plaats de andere helft er bovenop.

6

Plaats in de oven voor 15 minuten.

7

Meng de salade, de zeekraal en wat lente-ui onder elkaar, voeg een scheut olijfolie toe en kruid met peper en zout.

8

Serveer:
Haal uit de oven en leg op een bord. Werk af met een handvol salademengeling en een paar sneetjes tomaat.

Tosti met roodbaars en grote garnalen (fase 2)