Preitaart met puree van pompoen en champignons (fase 4)

Preitaart met puree van pompoen en champignons (fase 4)

Ingrediënten 

 600 g pompoen
 250 g champignons
 4 wit van prei
 100 g boter
 100 ml light room (4-7%)
 1 blokje kippenbouillon
 30 g witte roux korrels
 1 takje tijm & laurier
 peper, zout, nootmuskaat
 eiwitrijke beschuiten voor taartkorst

Bereidingswijze

1

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Weeg 600 g pompoen af en snijd in grove stukken. Leg deze in een kom en vul met water, voeg peper en zout toe, alsook 1 blokje kippenbouillon, een takje tijm en laurier en laat 15 min. zacht koken.
Is de pompoen gaar? Zeef het geheel en plaats enkel de pompoen terug in de kom. Voeg een klontje boter toe en mix of plet de pompoen tot puree. Hou opzij voor later.

2

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Snijd de 4 stukken prei overlangs middendoor en snijd vervolgens in mooie, gelijke stukken. Was in koud water en laat goed uitlekken.
Neem een kom met wat olijfolie en laat goed opwarmen. Leg de champignons in de kom en laat ze 1 min. stoven. Voeg de uitgelekte prei toe en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het geheel 5 minuten verder stoven.

3

Voeg nu 100 ml light-room toe en breng nog even aan de kook. Bind lichtjes met de witte roux korrels en breng verder op smaak.
Neem een eiwitrijke beschuit en verkruimel de inhoud. Neem de hazelnoten en mix of plet ze.

4

Neem een vuurvaste ovenschotel, bestrijk met een beetje olijfolie en verdeel de puree van pompoen over de bodem. Vervolg met een gelijke laag van de prei-champignons mix. Bestrooi met het kruim van de beschuit (en noten) en plaats enkele stukjes boter bovenop. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (180° C) gedurende 20 minuten.

5

Serveer de preitaart met wat gebakken kip of kalkoen als bron van eiwitten.

Ingredienten

 600 g pompoen
 250 g champignons
 4 wit van prei
 100 g boter
 100 ml light room (4-7%)
 1 blokje kippenbouillon
 30 g witte roux korrels
 1 takje tijm & laurier
 peper, zout, nootmuskaat
 eiwitrijke beschuiten voor taartkorst

Bereidingswijze

1

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Weeg 600 g pompoen af en snijd in grove stukken. Leg deze in een kom en vul met water, voeg peper en zout toe, alsook 1 blokje kippenbouillon, een takje tijm en laurier en laat 15 min. zacht koken.
Is de pompoen gaar? Zeef het geheel en plaats enkel de pompoen terug in de kom. Voeg een klontje boter toe en mix of plet de pompoen tot puree. Hou opzij voor later.

2

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Snijd de 4 stukken prei overlangs middendoor en snijd vervolgens in mooie, gelijke stukken. Was in koud water en laat goed uitlekken.
Neem een kom met wat olijfolie en laat goed opwarmen. Leg de champignons in de kom en laat ze 1 min. stoven. Voeg de uitgelekte prei toe en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het geheel 5 minuten verder stoven.

3

Voeg nu 100 ml light-room toe en breng nog even aan de kook. Bind lichtjes met de witte roux korrels en breng verder op smaak.
Neem een eiwitrijke beschuit en verkruimel de inhoud. Neem de hazelnoten en mix of plet ze.

4

Neem een vuurvaste ovenschotel, bestrijk met een beetje olijfolie en verdeel de puree van pompoen over de bodem. Vervolg met een gelijke laag van de prei-champignons mix. Bestrooi met het kruim van de beschuit (en noten) en plaats enkele stukjes boter bovenop. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (180° C) gedurende 20 minuten.

5

Serveer de preitaart met wat gebakken kip of kalkoen als bron van eiwitten.

Preitaart met puree van pompoen en champignons (fase 4)