Pompoensoep met scampi en tomaat

Pompoensoep met scampi en tomaat

Ingrediënten 

 400 g pompoen
 100 g ui
 100 g wit van prei
 8 scampi
 1 tomaat
 1 tbsp olijfolie
 1 knoflookteentje
 25 ml light room 4% vet
 koriander
 cayennepeper & zout

Bereidingswijze

1

Schil de pompoen en verwijder de pitten (indien nodig). Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Was de preistengel en verwijder het groen. Versnijd het wit van de prei.
Pel de ui en versnipper.

2

Verwarm 1/2 eetlepel olijfolie in een kom op middelmatig vuur. Voeg de ajuin en het wit van de prei toe en laat 5 min. stoven.

3

Voeg vervolgens de pompoen toe en breng aan de kook. Afkruiden met cayennepeper en zout.
Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuur.

4

Snijd de tomaat in kwartjes, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

5

Verwijder de schaal en het darmkanaal van de scampi. Dop de gekuiste scampi af op wat keukenpapier en kruid met peper en zout.

6

Neem een pan en voeg 1/2 eetlepel olijfolie toe. Bak de scampi op een hard vuur gedurende 1 minuut langs beide zijden. Verwijder de scampi en blus de pan met een beetje kookvocht van de soep. Voeg aan de soep toe.

7

Snijd de koriander (grof) en de gebakken scampi in kleinere stukken (4 stukken). Haal de soep van het vuur en mix tot een homogeen geheel. Breng op smaak met peper en zout, naar wens.

8

Serveer de soep in een diep bord. Verdeel de scampi, tomatenblokjes en koriander over de borden. Werk af met een toefje light-room.

9

Tip: Met een portie crostino tover je deze soep tot een heuse eiwitrijke soep-maaltijd.

Ingredienten

 400 g pompoen
 100 g ui
 100 g wit van prei
 8 scampi
 1 tomaat
 1 tbsp olijfolie
 1 knoflookteentje
 25 ml light room 4% vet
 koriander
 cayennepeper & zout

Bereidingswijze

1

Schil de pompoen en verwijder de pitten (indien nodig). Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Was de preistengel en verwijder het groen. Versnijd het wit van de prei.
Pel de ui en versnipper.

2

Verwarm 1/2 eetlepel olijfolie in een kom op middelmatig vuur. Voeg de ajuin en het wit van de prei toe en laat 5 min. stoven.

3

Voeg vervolgens de pompoen toe en breng aan de kook. Afkruiden met cayennepeper en zout.
Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuur.

4

Snijd de tomaat in kwartjes, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

5

Verwijder de schaal en het darmkanaal van de scampi. Dop de gekuiste scampi af op wat keukenpapier en kruid met peper en zout.

6

Neem een pan en voeg 1/2 eetlepel olijfolie toe. Bak de scampi op een hard vuur gedurende 1 minuut langs beide zijden. Verwijder de scampi en blus de pan met een beetje kookvocht van de soep. Voeg aan de soep toe.

7

Snijd de koriander (grof) en de gebakken scampi in kleinere stukken (4 stukken). Haal de soep van het vuur en mix tot een homogeen geheel. Breng op smaak met peper en zout, naar wens.

8

Serveer de soep in een diep bord. Verdeel de scampi, tomatenblokjes en koriander over de borden. Werk af met een toefje light-room.

9

Tip: Met een portie crostino tover je deze soep tot een heuse eiwitrijke soep-maaltijd.

Pompoensoep met scampi en tomaat