Hamburger Acropolis (fase 2)

Hamburger Acropolis (fase 2)

Ingrediënten 

 150 g rundergehakt
 100 g witte kool
 ½ rode paprika
 ¼ kopsla
 ¾ tomaat
 komkommer
 10 g gehakte ui
 3 olijven
 70 g yoghurt of plattekaas 0%
 1 tbsp olijfolie
 1 pinch peterselie
 peper, zout, lookpoeder, oregano

Bereidingswijze

Hamburger
1

Snijd de 3 zwarte olijven en de 1/2 van een tomaat in stukjes.
Hak de ajuin en peterselie fijn.

2

Meng het rundvlees met de stukjes olijf en tomaat, de versnipperde ui en peterselie.
Kruid af met oregano, lookpoeder, peper en zout.

3

Vorm een hamburger en bak deze 3 à 4 minuten in een pan met een beetje olijfolie.

Witte kool
4

Snijd de paprika en 1/4 tomaat in fijne reepjes en meng voorzichtig met de gesneden witte kool. Voeg een scheut olijfolie en azijn toe.
Kruid met (lookpoeder), oregano, peper en zout. TIP: maak de salade een uur op voorhand voor een intensere smaak

Tzaziki
5

Schil de komkommer en versnijd in fijne blokjes. Meng de 0% yoghurt of plattekaas met de komkommer en voeg wat versnipperde peterselie toe.
Kruid af met lookpoeder, peper & zout. Goed mengen.

Salade
6

Was de kropsla of gemengde sla en voeg een beetje olijfolie en een scheut azijn toe.
Voeg enkele stukjes tomaat toe en kruid het geheel met peper

Toch liever met een broodje?
7

Steek de focaccella even in de grill, broodrooster of oven voor een knapperige crunch. Compenseer bij voorkeur wel in grammage hamburger, beiden vormen een wel héél copieuze maaltijd.

Ingredienten

 150 g rundergehakt
 100 g witte kool
 ½ rode paprika
 ¼ kopsla
 ¾ tomaat
 komkommer
 10 g gehakte ui
 3 olijven
 70 g yoghurt of plattekaas 0%
 1 tbsp olijfolie
 1 pinch peterselie
 peper, zout, lookpoeder, oregano

Bereidingswijze

Hamburger
1

Snijd de 3 zwarte olijven en de 1/2 van een tomaat in stukjes.
Hak de ajuin en peterselie fijn.

2

Meng het rundvlees met de stukjes olijf en tomaat, de versnipperde ui en peterselie.
Kruid af met oregano, lookpoeder, peper en zout.

3

Vorm een hamburger en bak deze 3 à 4 minuten in een pan met een beetje olijfolie.

Witte kool
4

Snijd de paprika en 1/4 tomaat in fijne reepjes en meng voorzichtig met de gesneden witte kool. Voeg een scheut olijfolie en azijn toe.
Kruid met (lookpoeder), oregano, peper en zout. TIP: maak de salade een uur op voorhand voor een intensere smaak

Tzaziki
5

Schil de komkommer en versnijd in fijne blokjes. Meng de 0% yoghurt of plattekaas met de komkommer en voeg wat versnipperde peterselie toe.
Kruid af met lookpoeder, peper & zout. Goed mengen.

Salade
6

Was de kropsla of gemengde sla en voeg een beetje olijfolie en een scheut azijn toe.
Voeg enkele stukjes tomaat toe en kruid het geheel met peper

Toch liever met een broodje?
7

Steek de focaccella even in de grill, broodrooster of oven voor een knapperige crunch. Compenseer bij voorkeur wel in grammage hamburger, beiden vormen een wel héél copieuze maaltijd.

Hamburger Acropolis (fase 2)