07 dec Gerookte zalmfilet met zure room en kaviaar (4 pers.)
Ingrediënten
Bereidingswijze
Schil de knolselder, neem een dunschiller en snijd er fijne plakjes af. Snijd deze plakjes vervolgens in fijne repen of gebruik een grote rasp.
Plaats alles in een kom.
Neem de rode paprika en snijd in 2. Verwijder de stengel en kuis de paprika.
Snijd vervolgens in fijne repen en voeg bij de knolselder. Hak de dille fijn en voeg eveneens toe in de kom.
Kruid alles met peper en zout.
Voeg een paar druppels citroensap toe en een scheut olijfolie. Plaats de kom in de koelkast en laat één uur trekken.
Meng de zure room met peper en een beetje grof zout.
Snijd de gerookte zalmfilet in mooie blokjes van 2 cm (3 blokjes per persoon = 80 à 100 g).
Neem een bord en plaats een handvol raketsla aan de zijkant van het bord. Maak drie hoopjes met de groentenmengeling en plaats de stukken zalmfilet er boven op.
Vorm twee quenelles van zure room en plaats tussenin de stukken zalm. Neem met een plastiek lepeltje en schep wat caviaar bovenop de zure room. Met een takje dille erbij werk je het geheel af.
Ingredienten
Bereidingswijze
Schil de knolselder, neem een dunschiller en snijd er fijne plakjes af. Snijd deze plakjes vervolgens in fijne repen of gebruik een grote rasp.
Plaats alles in een kom.
Neem de rode paprika en snijd in 2. Verwijder de stengel en kuis de paprika.
Snijd vervolgens in fijne repen en voeg bij de knolselder. Hak de dille fijn en voeg eveneens toe in de kom.
Kruid alles met peper en zout.
Voeg een paar druppels citroensap toe en een scheut olijfolie. Plaats de kom in de koelkast en laat één uur trekken.
Meng de zure room met peper en een beetje grof zout.
Snijd de gerookte zalmfilet in mooie blokjes van 2 cm (3 blokjes per persoon = 80 à 100 g).
Neem een bord en plaats een handvol raketsla aan de zijkant van het bord. Maak drie hoopjes met de groentenmengeling en plaats de stukken zalmfilet er boven op.
Vorm twee quenelles van zure room en plaats tussenin de stukken zalm. Neem met een plastiek lepeltje en schep wat caviaar bovenop de zure room. Met een takje dille erbij werk je het geheel af.