Eiwitrijke risotto

Eiwitrijke risotto

Ingrediënten 

 100 g courgette
 100 ml light-room 4-7% (vanaf fase 3)
 80 g wortel
 70 g champignons
 5 g bieslook of pijpajuin
 1 tbsp olijfolie
 peper & zout

Bereidingswijze

1

Schil de wortel en was de courgette,

2

Borstel de champignons schoon en snijd ze in blokjes van ½ cm.

3

Snipper de bieslook of de pijpajuin.

4

Breng een halve liter water aan de kook. Voeg de high pro rijst toe en laat 12 min koken.

5

Wok de gesneden groenten in een eetlepel olijfolie. Voeg eerst de wortelen toe, laat 5 min. stoven, voeg na 2 min. de courgette toe en laat terug 3 min. stoven.
Als laatste voegt u de champignons toe, laat nog 2 min. stoven met deksel.

6

Voeg de light room toe en de Slankie smeerkaas. Kruid met peper en zout.

7

Voeg als laatste de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. opwarmen.

8

Serveer in een diep bord en werk af met bieslook of pijpajuin.

Ingredienten

 100 g courgette
 100 ml light-room 4-7% (vanaf fase 3)
 80 g wortel
 70 g champignons
 5 g bieslook of pijpajuin
 1 tbsp olijfolie
 peper & zout

Bereidingswijze

1

Schil de wortel en was de courgette,

2

Borstel de champignons schoon en snijd ze in blokjes van ½ cm.

3

Snipper de bieslook of de pijpajuin.

4

Breng een halve liter water aan de kook. Voeg de high pro rijst toe en laat 12 min koken.

5

Wok de gesneden groenten in een eetlepel olijfolie. Voeg eerst de wortelen toe, laat 5 min. stoven, voeg na 2 min. de courgette toe en laat terug 3 min. stoven.
Als laatste voegt u de champignons toe, laat nog 2 min. stoven met deksel.

6

Voeg de light room toe en de Slankie smeerkaas. Kruid met peper en zout.

7

Voeg als laatste de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. opwarmen.

8

Serveer in een diep bord en werk af met bieslook of pijpajuin.

Eiwitrijke risotto