Bisque van kreeft

Bisque van kreeft

Ingrediënten 

 1 l kreeftenbouillon
 1 gekookte kreeft
 2 uien
 2 wortelen
 ¼ witte selder
 2 teentjes knoflook
 tijm & laurier
 2 tbsp olijfolie
 ½ tbsp tomatenpuree
 40 g bruine roux
 light room 4%-7%
 1 pinch peper & zout

Bereidingswijze

1

Pel de uien, maak de wortelen schoon en was de witte selder. Snijd alles in grove stukken. Pel en versnipper de teentjes knoflook.

2

Snijd de kreeft in twee en haal het vlees uit de romp, scharen en knokkels. Hak of snijd het overige karkas in grove stukken.

3

Neem een kom met 2 soeplepels olijfolie, plaats op het vuur en laat verhitten. Plaats nu het karkas van de kreeft in de kom en laat alles aanbakken gedurende 5 min.

4

Voeg de gesneden groenten toe, alsook tijm en laurier. Laat nog 5 min. verder bakken en voeg de tomatenpuree toe.

5

Bevochtig met 1 liter kreeftbouillon (recept zie eindejaarsfolder), breng aan de kook en laat een uurtje sudderen.

6

Breng op smaak met peper en zout en voeg er nu de 40g bruine roux aan toe. Laat verder doorkoken.

7

Zeef de soep door een vergiet. Snijd de stukken kreeft in kleine blokjes.

8

SERVEER: neem een diep bord, schep de bisque erin, voeg een scheutje light-room toe en werk af met enkele kleine blokjes kreeft.

Ingredienten

 1 l kreeftenbouillon
 1 gekookte kreeft
 2 uien
 2 wortelen
 ¼ witte selder
 2 teentjes knoflook
 tijm & laurier
 2 tbsp olijfolie
 ½ tbsp tomatenpuree
 40 g bruine roux
 light room 4%-7%
 1 pinch peper & zout

Bereidingswijze

1

Pel de uien, maak de wortelen schoon en was de witte selder. Snijd alles in grove stukken. Pel en versnipper de teentjes knoflook.

2

Snijd de kreeft in twee en haal het vlees uit de romp, scharen en knokkels. Hak of snijd het overige karkas in grove stukken.

3

Neem een kom met 2 soeplepels olijfolie, plaats op het vuur en laat verhitten. Plaats nu het karkas van de kreeft in de kom en laat alles aanbakken gedurende 5 min.

4

Voeg de gesneden groenten toe, alsook tijm en laurier. Laat nog 5 min. verder bakken en voeg de tomatenpuree toe.

5

Bevochtig met 1 liter kreeftbouillon (recept zie eindejaarsfolder), breng aan de kook en laat een uurtje sudderen.

6

Breng op smaak met peper en zout en voeg er nu de 40g bruine roux aan toe. Laat verder doorkoken.

7

Zeef de soep door een vergiet. Snijd de stukken kreeft in kleine blokjes.

8

SERVEER: neem een diep bord, schep de bisque erin, voeg een scheutje light-room toe en werk af met enkele kleine blokjes kreeft.

Bisque van kreeft