FAQ

Zoekt u een begeleider in uw buurt?
Klik op onderstaande link en u wordt zo verder geholpen.

Voor België en Nederland: https://pro10pharma/begeleiding/

Altijd al afgevraagd wat uw BMI is? Klik hier om uw BMI te berekenen.

Het is van belang dat u een geschikte periode uitkiest om dit dieet te volgen. In de eerste fase wordt elke afwijking van het dieet direct afgestraft door het organisme doordat u geen gewicht verliest of zelfs direct lichtjes bijkomt. U zal er dus op moeten kunnen rekenen dat die etentjes min of meer aanpasbaar zijn aan uw dieet (veel groenten, en mager vlees of vis). Als dat niet het geval is zal u niet de kilo’s verliezen aan het tempo zoals wij hier voorspellen (6 tot zelfs 10 kg per maand). Daarvoor moet u zicht strikt aan het schema houden.

Overgewicht kan de vruchtbaarheid verminderen. Ondergewicht ook, maar dat komt in de westerse wereld veel minder voor. Beide kunnen de menstruatiecyclus ontregelen. Maar ook als de cyclus normaal is, kunnen magerte en dikte de vruchtbaarheid aantasten. Zware vrouwen hebben bovendien een verhoogde kans op een miskraam. En ze brengen vaak zware baby’s voort, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het kind.

Wilt u uw vruchtbaarheid verhogen en een zwangerschap bespoedigen, dan kunt u het beste uw gewicht op peil brengen totdat uw BMI boven de 19 en onder de 25 ligt.

Als u wilt afvallen om de kans op een vlotte, gezonde zwangerschap te verhogen, doe dat dan bij voorkeur voordat u probeert om zwanger te worden. Een dieet verstoort de hormonenhuishouding en ook wel de menstruatiecyclus (dit herstelt zicht echter direct na het dieet) waardoor u tijdens het dieet ook moeilijker zal zwanger geraken.

U zou één regel moeten onthouden: stelt u zich niet elke dag op de weegschaal. Normaal gezien maar 1 keer per week. Als u straks een glas water drinkt, bent u dan 100 gr zwaarder? Nee toch.

Natuurlijk is dat normaal. De waterbalans kan variëren van dag tot dag.
Bovendien is 1 kg vet gelijk aan 9.000 kcal. Om 100 gr vet te verliezen moet u dus 900 kcal te weinig binnen hebben. Dus voor u lijkt 100 gr niet veel, maar als u weet dat een mens 2000 kcal per dag nodig hebt (vrouwen soms wat minder, afhankelijk van de dagelijkse bezigheid) en in fase 1 je rond de 500 à 700 kcal inneemt. Dan is 100 g verliezen op een dag eigenlijk perfect normaal.  Meestal zal het meer zijn, maar om uw proteïnedieet sneller te laten verlopen raden we dus wat extra beweging aan (fietsen of wandelen), zonder daarbij intensief te gaan sporten.

Vrouwen moeten bovendien ook weten dat zij rond de menstruatieperiode tot twee liter vocht meer opnemen. Dus niet schrikken als u die week bv. niet zou vermageren. U bent dus wél vermagerd, er is enkel meer water in uw lichaam, en dat zal weer verdwijnen. Bovendien beïnvloedt het water uw taille of figuur niet.

Repen neemt u beter niet in fase 1. Maar ze zijn lekker en handig om mee te nemen, dus ze worden wel vaak gegeten. Beperk ze dan alleszins tot max 1 per dag of sla af en toe eens een dag over (de fruit en granen – reep sowieso pas vanaf fase 3). Hou er ook rekening mee dat de repen maar 15 g eiwitten bevatten (i.p.v. 18, of zelfs 20 g voor vele zakjes van Pro10) . Als u dan maar drie zakjes en een reep neemt, dan is dat toch wel aan de lage kant. Neem dan best een extra maaltijd (zakje, drank, …).

Om de schade te beperken kan je ook een kleiner repen nemen (per 10 stuks verpakt) die bevatten 13 g eiwitten en een kleine 100 kcal. Ideaal dus als extra maaltijd die dag (4+1voor vrouwen in fase 1; of 5+1 voor mannen) die vindt u hier.

Dat komt doordat voornamelijk de oestrogeenwerking nauw ‘samenhangt’ met het vetmetabolisme. Geen zorgen maken, het proteïnedieet heeft een effect op de hormonenhuishouding. Helemaal niet erg, want dit effect stopt direct de dag nadat het dieet stopt. Het is bv. moeilijker om zwanger te geraken tijdens een dieet (eender welk dieet). Logisch ook, tijdens een voedseltekort is het geen goeie periode om een kind te laten groeien.

Uw begeleider kan u daar het perfect antwoord op geven, maar toch hier enkel weetjes:

Simpel gezegd neemt een vrouw 4 tot 5 zakjes, een man 5 tot 6.

Een mens heeft 1 tot 1,2 g per kg lichaamsgewicht (ideaal gewicht) nodig.
Een man eerder 1,2 g. Sporters hebben vaak meer nodig.

De meeste light-dranken zijn ok. Maar beperk ze toch tot twee blikjes per dag, omdat light-dranken de zin naar suiker aanwakkeren. Er zijn studies die aantoonden dat mensen die light dronken, toch verdikten. Niet door de light-drank zelf, maar doordat ze vaker zin kregen om te eten.

Sprite Zero en Cola Zero zijn op zich oké. Fanta Zero max één per dag (aangezien daar iets meer koolhydraten inzitten).

Load More